Ботев Пловдив постигна първата си победа от началото на сезона,

...
 Ботев Пловдив постигна първата си победа от началото на сезона,
Коментари Харесай

Ботев Пд с първа победа за сезона - 3:1 над Септември

 
Ботев Пловдив реализира първата си победа от началото на сезона, откакто надигра Септември София с 3:1 в първия мач от VIII  кръг на efbet Лига. На базата в " Коматево " в герои за домакините се трансфораха Елвис Ману (26), Антоан Бароан (73) и Виктор Генев (76), които се разписаха за трите точки на своя отбор, до момента в който Симеон Александров (84) вкара почетния гол за гостите.
Елвис Ману проби през отбраната на гостите и порази вратата на Димитър Шейтанов, давайки задатък на " жълто-черните ". Антоан Бароан удвои, откакто получи топката от Рой Херман и с невъзмутим удар по земя вкара четвъртия си гол от началото на сезона. И капитанът на домакините Виктор Генев се разписа с глава след центриране на Бароан. Шест минути преди края на постоянното време Симеон Александров върна едно попадение за Септември след извеждащо подаване на Димитър Костадинов.
По този метод „ канарчетата “ събраха 4 т. и се изкачиха на 14-о място във краткотрайното класиране, а Септември Сф остана 11-и със 7 т.
Преди началото на срещата от управлението на Ботев Пловдив наградиха легендата на клуба Славчо Хорозов, който има 342 мача с фланелката на " канарчетата " в интервала 1975 - 1988 и 1989 - 1991 година
Още във втората минута  Бароан получи топката в наказателното поле, само че ударът му бе слаб и Димитър Шейтанов избави безпроблемно. Десният фланг на офанзивата на домакините продължи да е деен и в 7-ата минута Елвис Ману бе изведен самичък на крилото. Той центрира ниско в наказателното поле, където Мохамед Брахими бе изтърван от отбраната на Септември на далечната греда и засече топката в мрежата. След преразглеждане от ВАР обаче попадението не бе зачетено поради засада на Ману.
В идващите минути натискът на Ботев продължи, като отбраната на Септември трябваше непрекъснато да е нащрек. В 21-ата минута опит за подаване на Емануел Току бе кръстосан, топката се върна в атакуващия футболист на пловдивчани, само че ударът му бе доста неакуратен.
Пет минути по-късно обаче почитателите на Ботев ликуваха. Елвис Ману се бе преместил на лявото крило, откъдето взе топката и направи пробив към центъра. Бившият футболист на Лудогорец подмина трима бранители на Септември и с удар в долния десен ъгъл на вратата на Шейтанов откри.
Атаките на отбора на Желко Копич продължиха, като в 37-ата минута Ботев извърши директен свободен удар на малко над 20 метра от вратата на Шейтанов, само че удар на влезлия като запаса Димитър Тонев бе неакуратен.
Три минути по-късно Брахими стреля доста неопределено от 15 м вдясно по диагонала от вратата на софийския отбор. До края на първото полувреме натискът на " жълто-черните " не даде резултат и по този начин те се отдръпнаха на отмора с гол задатък против Септември.  
Второто полувреме стартира с напън на Септември, като в 52-ата минута Асен Чандъров стреля отдалеко, само че Хидайет Ханкич избави добре. В идващите минути мачът се накъса и не се стигаше до рискови офанзиви към двата порти. В 55-ата минута Мохамед Брахими се контузи и бе сменен наложително, а малко по-късно Мартин Ачков накара медицинския щаб на Септември да влиза на терена.
В 65-ата минута Ботев имаше страховит късмет да удвои. След центриране от ъглов удар, Шейтанов не почисти топката и тя стигна на главата на Ману, само че неговият изстрел бе избавен от вратаря на гостите.
Пет минути по-късно домакините сътвориха обстановка, при която бяха двама против един, само че невероятна интервенция на Асен Георгиев поправи грешката на Иван Арсов, след която Бароан потегли към наказателното поле. В 73-ата минута удар с глава на Бароан след директен свободен удар бе неакуратен. Секунди по-късно френският нападател получи топката от Рой Херман. Таранът се пребори с Мартин Стойчев и Асен Георгиев и с удар по земя от десетина метра порази вратата на Септември.
Този гол разстрои отбора на Славко Матич и в 76-ата минута Виктор Генев засече с глава центриране отдясно на Бароан и вкара гол, само че страничният арбитър подвигна флага си за засада. След преразглеждане на обстановката обаче се видя, че бранителят е в постоянна позиция и попадението бе прието - 3:0 за Ботев Пловдив.
Гостите отвърнаха с удар отдалеко на Мартин Ачков, само че Ханкич избави умерено.
В 84-ата минута обаче хората на Славко Матич върнаха едно попадение. Димитър Костадинов изведе Симеон Александров на лявото крило. Младокът нахлу в наказателното поле, където се измъкна от шпагата на Генев и със мощен изстрел прати топката в мрежата на " канарчетата ".
В добавеното време на мача се стигна до препирня сред двата тима ззаради остро влизане на Асен Чандъров в краката на Генев, само че до последния съдийски сигнал не се стигна до повече забавни положения пред вратите и по този начин Ботев записа първата си победа през сегашния сезон.
В идващия кръг за хората на Желко Копич следва дербито на Пловдив против Локомотив, идната събота в парк „ Лаута “. Септември пък ще одобри един от водачите Черно море в понеделник (5 септември).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР